Circuitrijden wordt door verschillende organisaties aangeboden. U kunt rijden op de verschillende circuits van Europa. Iedere organisatie heeft wel een pakket op de verschillende circuits. De opzet van een dergelijke dag kan per organisatie verschillen. Doorgaans boekt u enkele sessies of een dag waarin afhankelijk van het aantal deelnemers een aantal sessies kunt rijden.

De indeling van de groepen gebeurt over het algemeen genomen aan de hand van opgegeven ervaring of eerder gereden circuit rondetijd. Optimisme over uw ervaring is niet aan te raden.  Immers de groepen worden ingedeeld naar circuitsnelheid en hoe meer deze binnen de groep in evenwicht is hoe prettiger en veiliger u rijd tijdens uw sessies.
Per aanbieder worden de minder ervaren groepen begeleid op de baan door middel van een marschall, hij rijd voor de groep uit en geeft het tempo aan. Gedurende de dag kunt u op die wijze vertrouwd raken met het rijden op een circuit en krijgt u meer zicht op de bochtentechniek en lijnen.

Hoewel het circuitrijden door sommigen gezien wordt als een vorm van racen is dit lang niet altijd een juist beeld. Op het circuit raakt u nog meer vertrouwd met uw motor en krijgt u met deze training een fors stuk
rijtechniek mee. Er wordt door de verschillende aanbieders veel aandacht besteed aan het begeleiden, en ook theoretische onderbouwing komt vooral in de beginnende groepen veel voor.
Bent u een ervaren rot en heeft u reeds meerdere malen op een circuit gereden dan kunt u zich inschrijjven voor de sessies zonder marschall, het zogenaamde vrije rijden.

Voor linken naar de verschillende aanbieders klikt u bij de menu opties op circuitrijden aanbieders. Ook Probikes motorsport organiseert voor haar klanten een aantal malen een circuitdag. Zie hiervoor het menu item Probikes circuitrijden.